Magyar Bajnokság III. Helyezett: 2013., 2016. Magyar Bajnok: 2014. Magyar Kupa III. Helyezett: 2015., 2016.
Kiemelt támogatóink
Támogatóink
Facebook
Hírek

A PINKK Pécsi 424 megkezdte felkészülését a 2022/23-as szezonra.

2022. 08. 09.

Augusztus 8-án hétfőn reggel felmérésekkel indult a munka a következő évadra való felkészülés részeként. Az idén januárra összeállt szakmai stábbal folytatjuk a munkát a következő két szezonban is. Így Kovács Dénes vezetőedző, Kovács Martin edző és Simon Attila erőnléti edző irányításával indult az alapozás.
A játékoskeretünkben nem történtek jelentős változások, így a következő szezonban is csapatunkat erősíti Tenyér Zsófia, Zsilinszki Lilla, Kovács Kitti, Vincze Nikolett, Szücs Luca, Horváth Zsanett, Borbás Panni, Pucz Eszter és Révész Luca.
A PEAC-Pécs-től Bojtár Boglárka, a PVSK juniorból Temes Boróka, Scmidt Laura és Bunyik Lilián érkezik.
Révész Luca helyzete bizonytalan, július végén a 3X3-as válogatottban elszenvedett sajnálatos és súlyos térdsérülése miatt.
A távozó Jáhni Zsófiának és Horváth Boglárkának köszönjük az elmúlt éveket és nagyon sok sikert kívánunk nekik!
Bozica Mujovic és Denia Davis Stewart is távozik, nekik is sok sikert kívánunk a pályafutásuk folytatásához.
Bozica pótlására a szintén montenegrói válogatott Sofija Zivaljevic érkezik. A 24 éves 179 cm magas irányító tavaly a BKG csapatában szerepelt, 9,5 pontot, 4,9 lepattanót és 3 gólpasszt átlagolt.
Jáhni Zsófi helyére az ukrán válogatott egyik nagy reménységét, a 23 éves, 190 cm magas Veronika Liubinets-et igazoltuk. Veronika az elmúlt szezon jelentős részét az ukrán Európa kupás sztárcsapat, a Promotey színeiben töltötte.
Center poszton az amerikai Sherise Williams váltja a távozó Denia-t. A 28 éves, 190 cm magas középjátékos az elmúlt években Bulgáriában, a svéd UMEA A3, az olasz Ragusa, a szlovák Ruzomberok csapataiban szerepelt.
Felkészülési mérkőzéseket játszunk többek között a Szekszárd, a PEAC-Pécs és a BKG csapataival is.