Magyar Bajnokság III. Helyezett: 2013., 2016. Magyar Bajnok: 2014. Magyar Kupa III. Helyezett: 2015., 2016.
Kiemelt támogatóink
Támogatóink
Facebook
Hírek

Vanja Miljkovic a PINKK-Pécs 424 vezetőedzője

2020. 06. 25.

Csapatunk a 2019/20 szezon idő előtti kényszerű lezárását követően a 2020/21 idényben is NB1/A csoportos bajnokságban szerepel, a vezetőedzői teendőket továbbra is Vanja Miljkovic látja el, klubunk vezetősége 2 évre szóló szerződést kötött a 36 esztendős horvát szakemberrel. Vanja vezetésével az elmúlt szezon során a novemberi edzőváltást követően a csapat eredményei, mutatott játéka folyamatos javuló tendenciát mutatott. Ezt a folyamatot szeretné klubunk folytatni, valamint fiatal keretünk, játékosaink további fejlődését, fejlesztését biztosítani. Ezeknek a céloknak az elérésében a vezetőedzővel folytatott egyeztetések során a két fél ambíciói találkoztak.
Az edzői stáb másodedzővel bővül, ezeket a feladatokat a horvát nemzetiségű, 34 esztendős Frano Radan látja majd el, akivel szintén két idényre vonatkozó megállapodás született. Frano a vezetőedzőnkhöz hasonlóan hosszabb ideje Pécsett, illetve Kozármislenyben dolgozik az utánpótlás szakágban, kozármislenyi munkáját a továbbiakban is párhuzamosan fogja végezni, a Kozármisleny SE kosárlabda szakosztály vezetőinek ezúton is köszönjük a támogatást az együttműködéshez.
Vanja Miljkovic nyilatkozata a megállapodás kapcsán: „Az előző szezon során októberben kezdtünk hozzá a közös munkához, a fejlődés hónapról hónapra tapasztalható volt, sajnos a szezon idő előtti kényszerű befejezése miatt nem tudtuk maximálisan megmutatni a teljesítmény kifutását. Ez az egyik oka, hogy elfogadtam a PINKK ajánlatát, mert befejezetlennek éreztem a munkát. Mivel rám és a stábra hosszabb távon számítanak, lehetőségünk lesz fejleszteni a fiatal csapatot és megmutatni, milyen potenciál rejlik benne. Olyan játékosokból fog állni a csapat, akik nyitottak a munkára, fejlődni szeretnének. A szezon nem lesz egyszerű, rengeteg munka áll előttünk, de nekem ez szintén nagy kihívás, mert mindig az az edző voltam, aki szeret fiatal játékosokkal dolgozni, ebben találkozott a klub és az én ambícióim.”
A PINKK Pécsi 424 2020/21-es játékoskeretének bejelentése hamarosan!