Magyar Bajnokság III. Helyezett: 2013., 2016. Magyar Bajnok: 2014. Magyar Kupa III. Helyezett: 2015., 2016.
Kiemelt támogatóink
Támogatóink
Facebook
Hírek

PINKK Pécsi 424 2019/2020 Kerethirdetés

2019. 08. 27.

Csapatunk a 2019/2020-as szezonban a Magyar NB1 A csoportos Bajnokság mellett ismét elindul az EWBL sorozatában is. Hazai mérkőzéseinket továbbra is a Kozármisleny Városi Sportcsarnokban játsszuk.
A tavalyi csapat játékoskeretéből az előttünk álló szezonban is PINKK mezben szerepel Szücs Lilla, Jáhni Zsófia, Vári Zita, Zsilinszki Lilla, Szabó Laura és Séra Nikolett.
A tavaly megkezdett szakmai koncepciót követve fiatal, tehetséges, motivált Magyar és külföldi játékosok szerződtetésével alakítottuk ki keretünket.
A PEAC-Pécs csapatától érkezik Pucz Eszter, valamint a két U20-as válogatott Kovács Kitti és Tenyér Zsófia. Győrből Chroméj Hajnalka, Szegedről Horváth Zsanett is a PINKK Pécsi 424-ben folytatja. Borbás Panni a PINKK-PVSK U23 Amatőr NB1-es csapatunk mellet a felnőtt keretben is helyet kap.
A német Emma Stach a Keltern Európa Kupás csapatától igazolt a PINKK-be. Emma 22 éves, 175 cm magas, 2-1 posztokon szereplő játékos, az amerikai Gonzaga Egyetemen végzett, oszlopos tagja hazája felnőtt válogatottjának.
Az amerikai Shenita Landry (32 éves, 190 cm magas, több poszton bevethető) a Temple Egyetemen végzett. A rutinos játékos több európai országban is megfordult már (Németország, Litvánia, Franciaország), a francia Angers csapatától érkezik hozzánk, ahol 14 pont és 7 lepattanó átlagot ért el mérkőzésenként.
Tetyana Yurkevichus (24 éves, 188 cm magas, 4-5 poszt) szerződtetésével teljessé vált a 2019/2020-as bajnokság NB1 A csoportos keretünk. Tetyana Ukrán 3X3-as válogatott tagja. A tavalyi szezont a lengyel Siedice csapatában kezdte, januártól az ukrán bajnokságban (Ivano-Frankivsk) szerepelt, ahol 11,6 pontot, 11,5 lepattanót átlagolt mérkőzésenként.
A mögöttünk hagyott szezonban csapatunk szereplése felemás képet mutatott, mig ősszel szoros, a közönségünk számára szórakoztató mérkőzéseket játszottunk, tavaszra teljesen elfogytunk. Ezért -Laczka Miklóssal egyeztetve- döntöttünk a vezetőedző váltás mellett. Azóta a Sopron Basket szakmai stábjában munkát kapó Laczka Miklósnak ezúton is sok sikert kívánunk.
Marossy Gergely személyében találtuk meg az új vezetőedzőnket, aki Budapestről érkezik hozzánk. Gergely 48 éves, több mint 20 éve dolgozik a magyar kosárlabdában, 3 éves szerződést kötöttünk vele.
A szakmai stábunkban a továbbiakban is számíthatunk Veréb Viktor, Szabó Dorottya, Dr Papp Zsolt és Tereki Péter segítő munkájára.