Magyar Bajnokság III. Helyezett: 2013., 2016. Magyar Bajnok: 2014. Magyar Kupa III. Helyezett: 2015., 2016.
Kiemelt támogatóink
Támogatóink
Facebook
Hírek

Jön a Győr, kezdődhet újra az őrület!

2017. 09. 29.

Menet közben néha lehet kicsit unni a dolgot, de aztán az érintettek alig várják újra a rajtot. Szerencsére ismét indul a bajnokság, női kosárlabdázásban. A PINKK Pécsi 424 is megkezdi a szereplését, inmáron hatodik évadjában, az elit mezőnyében. Az ellenfél hazai környezetben a Győr együttese lesz, a nagy vetélytárs.
A bajnoki események sorában ez lesz a 16. PINNK-Győr ütközet az évek során. Nagyon szoros az állás a kimutatások alapján. Hiszen hét esetben eddig a mieink nyertek, nyolc ízben meg a mostani vendégek örülhettek az idő lejártakor. A kiegyenlített erőviszonyok a szerzett kosarakból is láthatóak. A mostani pályaválasztók 971 pontnál járnak, a kisalföldiek 987-ig jutottak.
Talán a legfurcsább ilyen rendezvény az volt, ami nem is szerepel a kimutatásokban. Ugyan minden részlete ismert, de mint óvott esemény, utólag vált érdekessé. Történt mindez még 2015. március 18-án, a negyeddöntő első napján, Győrött. A végeredmény 70-61 lett a rendező klub javára. A játékvezetők azonban tévesen értelmeztek egy szabályt, ami okot adhatott az óvásra. Ugyanis a síposok szerint egyszerre négy külföldi játékos nem lehetett volna a parkettán. Amikor 29. percben beállt Azania Stewart, harsant fütty. Érkezett a jogtalan technikai, majd a játékból való kizárás. A szürkeingesek azonban tévedtek, ezt később a szövetség fegyelmi bizottság is elismerte. Meg is kellett ismételni a meccset, az utóbb pécsi sikerrel fejeződött be (69-78).
A hercehurca, az egyel több utazás azonban érzékenyen érintette a szereplőket, legalábbis a mi oldalunkon. Ezért némileg keserű emlékről van szó, hiszen a továbbjutás akkor nem jött össze. Tegyük hozzá, ez már maga a sportmúlt, amin felesleges rágódni, mert megváltoztathatatlan.
Ezért inkább nosztalgiázzunk más ágon. A legnagyobb hazai siker egy 26 pontos diadal volt, amikor 78-52-őt mutatott az eredményjelző, a végső dudaszó pillanatában. Az is negyeddöntő volt, onnan kettős sikerrel léptünk tovább. A jelzett "oktatás" 2014. május 9-én volt, a komlói sportcsarnokban.
A Magyar Kupában szintén akadt két ilyen párosítás. Azokat jó felemlegetni, hiszen mindkét esetben a "pinkesek" kerültek ki nyertesen a csatákból.
Mostantól íródhat az újabb fejezet!