Magyar Bajnokság III. Helyezett: 2013., 2016. Magyar Bajnok: 2014. Magyar Kupa III. Helyezett: 2015., 2016.
Kiemelt támogatóink
Támogatóink
Facebook
Hírek

Bemutatkoznak az újak!

2017. 09. 28.

Most induló sorozatunkban bemutatkoznak új játékosaink és Jens Tillman vezetőedző.

Jens Tillman - a skandináv edző, egy nagyon rendes családból

A jégkorong egyik hazájából, Svédországból érkezett Jens Tillman, de más utat járt be. Volt válogatott kosárlabdázó, ötszörös bajnok játékosként. Azt követően edzőként ugyanannyi aranyat gyűjtött be, mint sportolóként. Saját bevallása szerint egy szeretettel teljes családból való. Először próbál szerencsét külhonban a szakmai vezetőnk, színesítve ezzel a nemzetközi palettánkat.
- Honnan kerültél hozzánk, ha nem titok?
- Svédországból érkeztem, Uppsala városából, innen nézve a messzi északról. Büszkén vallhatom, egy érzelmileg gazdag családot hagytam hátra. A szüleimmel, a testvéreimmel, az ő gyermekeikkel komoly kötődések alakultak ki közöttünk. Az öcsém szülőhazámban él, a bátyám a családjával az Amerikai Egyesült Államokban telepedett le.
- Te eddig bírtad a helyi jólétet?
- Első alkalommal mozdultam ki Skandináviából, munkát vállalni a kosárlabdázás világában. Úgy éreztem elérkezett az ideje annak, hogy bizonyítsak magamnak, nem csak felénk érhetek el jó eredményeket.
- Milyen benyomásokat szereztél az új alakulatodról?
- Csapatként még csak most tanuljuk azt, amit majd meg szeretnénk mutatni az ellenfeleinknek, meg természetesen a közönségünknek. Boldoggá tesz, hogy a lányok, a vezetők is nagyon nyitottak az elképzeléseimre. Elégedett vagyok az egyéni hozzáállásokkal, ez őszinte örömmel tölt el.
- Létezik kitűzött célod Magyarországon, a PINKK Pécsi 424-nél?
- Azt akarom elérni, hogy a lányok élvezzék azt, amit csinálnak. Szenvedélyt, valamint elhivatottságot kívánok látni a pályán, akkor a drukkerek bizonyosan kedvelni fognak minket.
- A sikert eddig nem került el. De van még hely a vitrinedben medáliáknak?
- Lehettem felnőtt válogatott 75 ízben. Játékosként, majd trénerként 5-5 aranyérem jutott eddig számomra. De most a pályámon egy új szakasz kezdődik. Egy polcos szekrényt mindig át lehet rendezni, esetleg bővíteni. A svéd bútorgyártás elég fejlett ám!

Korábbi játékosai mondták róla:

-Elin Eldebrink - Jens is a great Coach and a great person! He has a good knowledge of the game and he always gets the best out of his players. He makes everybody feel comfortable on and off the court.
Julie Vanloo - For me Jens was a Coach who understood my game and who understood who I was as a person. He made me play the best season in my career. Fastbreak, 2 guards plays and playing together is the major key to his success. Very good Coach with a big heart.
Binta Drammeh - I had a chance to play for Jens for 2 seasons, although I was side lined my first year due to my acl injury. I had to add that we won Swedish Championship both seasons. But what can I say about Jens is that he is a great Coach and an even better human being. I think one of his best qualities is the fact that he brings out the best out of his players by being himself. He is a naturally funny and relaxed Coach. But he sure knows when to switch serious Jens and to my knowledge, he always gets the job done no matter where he is.
Amanda Zahui Bazoukou - Jens is a very positive person who always gets people around him in a better mood, he is a people person who works well with all kinds of people. As a younger player, it was good for me to have Jens as a Coach, he put together a fantastic team and made sure everyone in the coaching staff were ready to give 100% every day. We won two Championships in a row and we were really talented and skilled. But as a leader, Jens was awesome in how he approached our group and brought us together, we were always on the same side and reached all our goals.