Magyar Bajnokság III. Helyezett: 2013., 2016. Magyar Bajnok: 2014. Magyar Kupa III. Helyezett: 2015., 2016.
Kiemelt támogatóink
Támogatóink
Facebook
Hírek

Bemutatkoznak az újak!

2017. 09. 25.

Most induló sorozatunkban bemutatkoznak új játékosaink és Jens Tillman vezetőedző.

Tina Jakovina - előre tervez szinte mindent a szlovén lány

A férfiak mezőnyében, az Európa-bajnokságon éppen most jutottak a csúcsra a szlovén kosarasok, válogatott szinten. Ennyit az aktualitásról, meg annyit: a PINKK Pécsi 424 alakulatában is lehet találni egy játékost a szomszéd országból. Természetesen a gyengébbik nemet képviseli Tina Jakovina erőcsatárként, de a sportág ugyanaz, tehát a kosárlabdázás.
- A világ egyik legszebb cseppkőbarlangjának városában születtél, Szlovéniában, 1992-ben. De odavalósinak is érzed magad?
- Valóban, a papírjaimban Postojna szerepel, ám egy kisvárosból, Pikvából származom. Más a szülészet, meg más a kötődés, ennyi az egész. Amúgy nem olyan jelentős a dolog, mert kicsi a hazám területe.
- Tehát Pikvában kezdtél el kosarazni?
- Igen, méghozzá hétéves koromban, vagyis elég korán. Több helyi együttes mellett megfordultam már Olaszországban is. Még csupán tizenhat voltam, amikor bekerültem a nemzeti válogatott együttesbe. Attól kezdve érezhetem, nevezhetem magam kiválasztott játékosnak, ami büszkeséggel tölt el.
- A magasságod 184 centiméter a hivatalos adatok szerint. Ez viszont több dolgot is meghatároz.
- Bedobóként, illetve erőcsatárként szeretek játszani. Vagyis a hármas, meg a négyes poszton lehet rám számítani.
- Kik drukkolnak neked otthon a sikereidért?
- Két "szakmabeli" testvérem, egy húgom, meg egy öcsém van. Számomra nyilvánvalóan ők szintén ezt a sportágat űzik. Mást el sem nagyon tudnék képzelni a mi családunkban. Háromból három, ez egy tripla.
- Jól megtervezted, amikor a PINKK Pécsi 424-hez aláírtad a szerződésedet?
- Értem a célzást! Otthon építészetet, tervezést tanultam, ami az egyik kedvenc elfoglaltságom. Már csak a diplomamunkám elkészítése, megvédése van hátra. Itt, vendégként a sport mellett a várossal is ismerkedek, jól haladok benne. Mellesleg imádok a pajtásokkal együtt "lógni", mert néha kell a kikapcsolódás.