Magyar Bajnokság III. Helyezett, 2013. 2016. Magyar Bajnok, 2014. Magyar Kupa III. Helyezett, 2015. 2016.
Tabella
Kiemelt támogatóink


Támogatóink
Jegyek, bérletek
Facebook
Hírek

Bemutatkoznak az újak!

2017. 09. 25.

Most induló sorozatunkban bemutatkoznak új játékosaink és Jens Tillman vezetőedző.

Tina Jakovina - előre tervez szinte mindent a szlovén lány

A férfiak mezőnyében, az Európa-bajnokságon éppen most jutottak a csúcsra a szlovén kosarasok, válogatott szinten. Ennyit az aktualitásról, meg annyit: a PINKK Pécsi 424 alakulatában is lehet találni egy játékost a szomszéd országból. Természetesen a gyengébbik nemet képviseli Tina Jakovina erőcsatárként, de a sportág ugyanaz, tehát a kosárlabdázás.
- A világ egyik legszebb cseppkőbarlangjának városában születtél, Szlovéniában, 1992-ben. De odavalósinak is érzed magad?
- Valóban, a papírjaimban Postojna szerepel, ám egy kisvárosból, Pikvából származom. Más a szülészet, meg más a kötődés, ennyi az egész. Amúgy nem olyan jelentős a dolog, mert kicsi a hazám területe.
- Tehát Pikvában kezdtél el kosarazni?
- Igen, méghozzá hétéves koromban, vagyis elég korán. Több helyi együttes mellett megfordultam már Olaszországban is. Még csupán tizenhat voltam, amikor bekerültem a nemzeti válogatott együttesbe. Attól kezdve érezhetem, nevezhetem magam kiválasztott játékosnak, ami büszkeséggel tölt el.
- A magasságod 184 centiméter a hivatalos adatok szerint. Ez viszont több dolgot is meghatároz.
- Bedobóként, illetve erőcsatárként szeretek játszani. Vagyis a hármas, meg a négyes poszton lehet rám számítani.
- Kik drukkolnak neked otthon a sikereidért?
- Két "szakmabeli" testvérem, egy húgom, meg egy öcsém van. Számomra nyilvánvalóan ők szintén ezt a sportágat űzik. Mást el sem nagyon tudnék képzelni a mi családunkban. Háromból három, ez egy tripla.
- Jól megtervezted, amikor a PINKK Pécsi 424-hez aláírtad a szerződésedet?
- Értem a célzást! Otthon építészetet, tervezést tanultam, ami az egyik kedvenc elfoglaltságom. Már csak a diplomamunkám elkészítése, megvédése van hátra. Itt, vendégként a sport mellett a várossal is ismerkedek, jól haladok benne. Mellesleg imádok a pajtásokkal együtt "lógni", mert néha kell a kikapcsolódás.