Magyar Bajnokság III. Helyezett: 2013., 2016. Magyar Bajnok: 2014. Magyar Kupa III. Helyezett: 2015., 2016.
Kiemelt támogatóink
Támogatóink
Facebook
Hírek

Bemutatkoznak az újak!

2017. 09. 24.

Most induló sorozatunkban bemutatkoznak új játékosaink és Jens Tillman vezetőedző.

Tijana Cukic - a szerb irányító egyetemista hölgy

Ajánlólevélnek, alapból nem rossz, ha valaki Szerbiában tanulta meg a kosárlabdázás alapjait. Márpedig a PINKK Pécsi 424 egyik új játékosa, Tijana Cukic onnan származik. Szóval a bizalmat nyugodtan megelőlegezhetjük a korábbi korosztályos válogatott kosarasnak, aki már bekerült hazája felnőtt nemzeti együttesébe is. Az irányítás lesz a fő feladata a csapatban.
- Tőlünk délebbre, Szerbiában komoly hagyományai vannak ennek a népszerű sportágnak.
- Ami, valljuk be - engem is megfertőzött. A Vajdaságban, Zrenjanin városában (magyarul Nagybecskereken) születtem, 1996-ban. Harmadik osztályos voltam, amikor egy kisebb településen megismerkedtem a sportág alapjaival. A nevelőegyesületem a Naftgas Elemir volt.
- Aztán elindultál a nagyvilágba?
- Azért kisebb ugrásokat képzeljünk el az elején. Amikor 14 éves lettem, leigazolt a Vrbas Medela együttese. Ott hat szezont töltöttem el. A korosztályos válogatottban is számítottak rám, idővel pedig meghívtak a felnőtt szerb női válogatottba.
- Ez elég komoly elfoglaltság egy fiatal hölgynek.
- Nekem azonban nem köti le minden energiámat. Emellett ugyanis tanulok, egyetemista vagyok. Sport és turizmus szakra járok.
- Ide viszont nem kirándulni jöttél!
- Hanem kosárlabdázni, méghozzá nagyon komolyan. Irányítóként vagyok bevethető. A 173 centméteres magasságommal nem vállalhatok nagyon más feladatkört. Nyilván, kettes poszton sem jövök zavarba, de bedobónak már kicsi lennék, ezt könnyű belátni.
- Jó lesz nekünk ez így, ahogyan mondod. De mit teszel, ha véletlenül akad szabadidőd?
- A legkedvesebb foglalatosságom az olvasás. Amúgy, még mielőtt megkérdeznéd, nagyon jól érzem magam Pécsett, megkedveltem a csapattársaimat is. Egy valaki hiányzik, de ő nagyon. Méghozzá a barátom. Természetesen a családomat sem hagyhatom ki ebből a körből, úgyhogy néhány személyt szívesen hoztam volna magammal Magyarországra.