Magyar Bajnokság III. Helyezett, 2013. 2016. Magyar Bajnok, 2014. Magyar Kupa III. Helyezett, 2015. 2016.
Tabella
Kiemelt támogatóink


Támogatóink
Jegyek, bérletek
Facebook
Hírek

Bemutatkoznak az újak!

2017. 09. 21.

Most induló sorozatunkban bemutatkoznak új játékosaink és Jens Tillman vezetőedző.

Olena Samburska - egy válogatott Ukrajnából

Az európai keleti blokkról sokat tudhat Olena Samburska, a PINKK Pécsi 424 egyik legújabb igazolása. Szülőhazáján kívül már több szomszédos országban is megfordult profi kosárlabdázóként. Vélhetően tehát nem egy elveszett gyermek, feltalálja majd magát a baranyai megyeszékhelyen, meg a palánkok világában egyaránt. Hiszen már tizenegy éve hivatása a labdázás.
- Honnan kerültél hozzánk?
- Ukrajnában születtem 1989-ben, pontosabban Mikolajiv városából származom, amit egyes források Nikolaevként ismertetnek. Kilencéves voltam, amikor megismerkedtem kedvenc sportágammal, a kosárlabdázással.
- Nem volt rossz választás, hiszen felfigyeltek rád!
- Panaszra nem lehet okom, tagja vagyok az ukrán nemzeti válogatottnak, ami érthetően büszkeséggel tölt el. Szerintem nagy megtiszteltetés egy országot képviselni bármilyen ügyben, nemzeti mezben.
- Mégsem otthon pattogatatod a labdát, ami cseppet sem kritika, számunkra éppen örömhír.
- Voltam már külföldön játékos Lengyelországban, Bulgáriában, Romániában. Ebbe a vándorlásba jól illeszkedik bele a mostani, magyarországi szerződésem is. A légiós élet örömeit, meg a nehézségeit szintén ismerem, vagy legalábbis azt hiszem, tudom, miről szól a sport, idegen földön.
- Legalább több kultúrát megismerhetsz fiatalon. Meg talán még a szórakozásra is nyílik alkalom.
- Szabadidőmben szeretek filmeket nézni, azt mondjuk, a világ bármelyik pontján megtehetem. Csak úgy, lógni a barátaimmal, vásárolgatni, ezek a dolgok, amik kikapcsolódást jelentenek az edzések, meccsek között.
- A kemény megterhelés mellett jut erre energiád?
- Amikor nehéz a munka, egyedül is jól elvagyok. Remek tárasága vagyok magamnak, mondhatnám viccesen.
- Köszönjük a rövid bemutatkozást. Azt elárulod, milyen poszton lehet rád számítani?
- A 175 centiméteres testmagasságom alapján védőként vagyok bevethető. A kettes a kedvenc feladatköröm, de rugalmasan tudok mást is alakítani.