Magyar Bajnokság III. Helyezett: 2013., 2016. Magyar Bajnok: 2014. Magyar Kupa III. Helyezett: 2015., 2016.
Kiemelt támogatóink
Támogatóink
Facebook
Hírek

Bemutatkoznak az újak!

2017. 09. 21.

Most induló sorozatunkban bemutatkoznak új játékosaink és Jens Tillman vezetőedző.

Olena Samburska - egy válogatott Ukrajnából

Az európai keleti blokkról sokat tudhat Olena Samburska, a PINKK Pécsi 424 egyik legújabb igazolása. Szülőhazáján kívül már több szomszédos országban is megfordult profi kosárlabdázóként. Vélhetően tehát nem egy elveszett gyermek, feltalálja majd magát a baranyai megyeszékhelyen, meg a palánkok világában egyaránt. Hiszen már tizenegy éve hivatása a labdázás.
- Honnan kerültél hozzánk?
- Ukrajnában születtem 1989-ben, pontosabban Mikolajiv városából származom, amit egyes források Nikolaevként ismertetnek. Kilencéves voltam, amikor megismerkedtem kedvenc sportágammal, a kosárlabdázással.
- Nem volt rossz választás, hiszen felfigyeltek rád!
- Panaszra nem lehet okom, tagja vagyok az ukrán nemzeti válogatottnak, ami érthetően büszkeséggel tölt el. Szerintem nagy megtiszteltetés egy országot képviselni bármilyen ügyben, nemzeti mezben.
- Mégsem otthon pattogatatod a labdát, ami cseppet sem kritika, számunkra éppen örömhír.
- Voltam már külföldön játékos Lengyelországban, Bulgáriában, Romániában. Ebbe a vándorlásba jól illeszkedik bele a mostani, magyarországi szerződésem is. A légiós élet örömeit, meg a nehézségeit szintén ismerem, vagy legalábbis azt hiszem, tudom, miről szól a sport, idegen földön.
- Legalább több kultúrát megismerhetsz fiatalon. Meg talán még a szórakozásra is nyílik alkalom.
- Szabadidőmben szeretek filmeket nézni, azt mondjuk, a világ bármelyik pontján megtehetem. Csak úgy, lógni a barátaimmal, vásárolgatni, ezek a dolgok, amik kikapcsolódást jelentenek az edzések, meccsek között.
- A kemény megterhelés mellett jut erre energiád?
- Amikor nehéz a munka, egyedül is jól elvagyok. Remek tárasága vagyok magamnak, mondhatnám viccesen.
- Köszönjük a rövid bemutatkozást. Azt elárulod, milyen poszton lehet rád számítani?
- A 175 centiméteres testmagasságom alapján védőként vagyok bevethető. A kettes a kedvenc feladatköröm, de rugalmasan tudok mást is alakítani.