Magyar Bajnokság III. Helyezett: 2013., 2016. Magyar Bajnok: 2014. Magyar Kupa III. Helyezett: 2015., 2016.
Kiemelt támogatóink
Támogatóink
Facebook
Hírek

Bemutatkoznak az újak!

2017. 09. 15.

Most induló sorozatunkban bemutatkoznak új játékosaink és Jens Tillman vezetőedző.

Raus Vivien - pont innen, a szomszédból ismerős

A PINKK Pécsi 424 szurkolótáborának aligha lehet ismeretlen Raus Vivien. A kosaras hölgy korábban PEAC-Pécs színeiben töltött éveket. Már bemutatkozhatott a hazai, illetve a nemzetközi mezőnyben is. A felnőttek között, klubszinten éppen 99 tétmeccset tudhat maga mögött. Ami azért jó, mert a pinkes első fellépése alkalmával, lehet rögtön ünnepelni a 100. tétmeccsét.
- Szándékosan rossz a kérdés, de alapból mit mondanál el magadról, egy vallatótisztnek?
- Raus Vivien vagyok, 1995-ös pécsi születésű játékos - kezdte a bemutatkozást az egyik új szerzemény. - Az általános iskolát a helyi Deák Ferenc Gyakorló Gimnázium és Általános Iskolában végeztem el, itt is kezdtem el kosárlabdázni, nyolcéves koromban. Ezután a Babits Mihály Gyakorló Gimnáziumban érettségiztem.
- Szerencsére sokat nem kellett várnod az első sikerélményekre, hiszen fiatalon kaptál lehetőséget az élvonalban.
- Az NB I A-csoportos pályafutásomat 16 évesen kezdtem a PEAC-Pécsnél, ott négy és fél évet kosárlabdáztam, majd fél év kihagyás után kerültem ide a PINKK Pécsi 424-hez.
- A holtidőben sem szoktál lazsálni?
- Szezonok között, nyaranként az U18-as és U20-as válogatott edzőtáborokban vettem részt, illetve most, 2017-ben, augusztus végén érkeztem haza az Universiade eseményeiről. Ez egy hatalmas verseny azok számára, akik a felsőoktatásban tanulnak, világszerte. Kisebb olimpiaként szokták emlegetni a kavalkádot.
- Ezek szerint a tanulást sem hanyagoltad el az utóbbi időben?
- Jelenleg, a versenysport mellett, a Pécsi Tudományegyetem (PTE) Közgazdaságtudományi Karának hallgatója vagyok, gazdálkodási és menedzsment szakon.
- Sok ráérő órád nem maradhat a csellengésre!
- A szabadidőmben szeretek moziba járni, a barátaimmal, illetve a barátommal lenni, a kutyámmal sétálni, játszani vele.