Magyar Bajnokság III. Helyezett, 2013. 2016. Magyar Bajnok, 2014. Magyar Kupa III. Helyezett, 2015. 2016.
Tabella
Kiemelt támogatóink


Támogatóink
Jegyek, bérletek
Facebook
Hírek

Bemutatkoznak az újak!

2017. 09. 15.

Most induló sorozatunkban bemutatkoznak új játékosaink és Jens Tillman vezetőedző.

Raus Vivien - pont innen, a szomszédból ismerős

A PINKK Pécsi 424 szurkolótáborának aligha lehet ismeretlen Raus Vivien. A kosaras hölgy korábban PEAC-Pécs színeiben töltött éveket. Már bemutatkozhatott a hazai, illetve a nemzetközi mezőnyben is. A felnőttek között, klubszinten éppen 99 tétmeccset tudhat maga mögött. Ami azért jó, mert a pinkes első fellépése alkalmával, lehet rögtön ünnepelni a 100. tétmeccsét.
- Szándékosan rossz a kérdés, de alapból mit mondanál el magadról, egy vallatótisztnek?
- Raus Vivien vagyok, 1995-ös pécsi születésű játékos - kezdte a bemutatkozást az egyik új szerzemény. - Az általános iskolát a helyi Deák Ferenc Gyakorló Gimnázium és Általános Iskolában végeztem el, itt is kezdtem el kosárlabdázni, nyolcéves koromban. Ezután a Babits Mihály Gyakorló Gimnáziumban érettségiztem.
- Szerencsére sokat nem kellett várnod az első sikerélményekre, hiszen fiatalon kaptál lehetőséget az élvonalban.
- Az NB I A-csoportos pályafutásomat 16 évesen kezdtem a PEAC-Pécsnél, ott négy és fél évet kosárlabdáztam, majd fél év kihagyás után kerültem ide a PINKK Pécsi 424-hez.
- A holtidőben sem szoktál lazsálni?
- Szezonok között, nyaranként az U18-as és U20-as válogatott edzőtáborokban vettem részt, illetve most, 2017-ben, augusztus végén érkeztem haza az Universiade eseményeiről. Ez egy hatalmas verseny azok számára, akik a felsőoktatásban tanulnak, világszerte. Kisebb olimpiaként szokták emlegetni a kavalkádot.
- Ezek szerint a tanulást sem hanyagoltad el az utóbbi időben?
- Jelenleg, a versenysport mellett, a Pécsi Tudományegyetem (PTE) Közgazdaságtudományi Karának hallgatója vagyok, gazdálkodási és menedzsment szakon.
- Sok ráérő órád nem maradhat a csellengésre!
- A szabadidőmben szeretek moziba járni, a barátaimmal, illetve a barátommal lenni, a kutyámmal sétálni, játszani vele.