Magyar Bajnokság III. Helyezett: 2013., 2016. Magyar Bajnok: 2014. Magyar Kupa III. Helyezett: 2015., 2016.
Kiemelt támogatóink
Támogatóink
Facebook
Hírek

5 éves a PINKK Pécsi 424! 5. rész

2017. 07. 04.

Az ősszel induló 2017/18-as bajnokságban kezdi meg csapatunk a 6. Női NB1 A csoportos szezonját. A következő sorozatban a PINKK Pécsi 424 első 5 szezonjának eseményeit, eredményeit a csapat krónikása összegezte.

2016-2017: Hosszú vesszőfutás, végállomás a tizedik helyen

A múltat, a korábbi sikereket semmi sem homályosíthatja el. Mégis, a PINKK Pécsi 424 az ötödik idényében nagy balszerencsével, néha meg rossz játékkal, de több keserűséget okozott a szurkolóinak, mint korábban négy szezon alatt - összesen. A tizedik hellyel viszont minden bizonnyal eljött a mélypont, ennél már csak jobb következhet a folytatásban. Mert női kosárlabdában mindenki máshoz szokott tőlük.
Rosszul indult a bajnoki sorozat, hiszen 2016. október 1-én a Vasas-Akadémia ellen, vendégségben, vereséggel rajtolt a csapat (63-54). Itt és most, jól jönne egy dramaturgiai fordulat, ám az csupán hónapokkal később állt be. Előbb még Laczka Miklóst Halmai Gábor váltott a kispadon, az elsőszámú vezetői poszton. Végül, hosszú böjt végén, 2016. december 11-én, a BEAC-Újbuda ellen tört meg az átok, a pécsi Gandhi-csarnokban, ahol 74-64-re sikerült győzni.
Belefért még egy költözés is, a főhadiszállás 2017-től már Kozármislenyben volt. Ott az első siker a Vasas-Akadémiával szemben született meg, az alapszakasz 11. fordulójában, január 7-én. Később, a kiesés elleni rájátszás sem volt egy leányálom, sőt, az asszonyok sem ilyet kívánnak maguknak altatónak. Négy csatából a két középső hozott sikert (otthon a BEAC ellen 69-65, az MTK-val szemben pedig 71-70). Ami elég is volt az osztályban maradáshoz. A sorozat legnagyobb erénye az volt, amikor 2017. április 29-én, Újbudán befejeződött. Stílszerűen bukással (66-53). De ez szakmai kérdés, nem a krónikás dolga. Úgyhogy felejtsük is el gyorsan az egészet!
Az Európa-kupa szintén nem kerekedett fényesre, igaz, ott azért magasabb a mérce, mint a hazai pontvadászat bizonyos szakaszaiban. A mérleg egyszerű, hat fellépés, hat bukás. De ezeket nem volt nehéz megbocsátani. Öröm volt az ürömben, hogy a PEAC-Pécs is az ellenfelek között volt, ezért egy útiköltség legalább megmaradt. Nézzük a dolgok pozitív oldalát, bár nem mindig könnyű!
A Magyar Kupában a csapat az MKOSZ által meghatározott időpontban nem volt a legjobb nyolc hazai egyesület között. Ezzel aztán magát zárta ki a küzdelmekből. Ami nem is annyira nagy baj, ismerve az évad minden nehézségét.
A 2016-2017-es idényben, a PINKK Pécsi 424 együttesében, a magyar bajnokságban, illetve az Európa-kupában a következő játékosok kaptak szerepet: Benke Sára, Bozóki Bettina, Domokos Kinga Réka, Monica Louise Engelmann, Gémes-Sarok Nikolett, Kovalcsik Emese, Nevana Markovics, Martonosi Zita, Katarina Ristic, Ruják Nóra, Sánta Petra, Séra Nikolett, Szabó Dóra, Aalyah Whiteside, Zsilinszky Lilla. Edzők: Halmai Gábor, Laczka Miklós.
A borzalmasra sikeredett szezon ellenére az 5 éves PINKK Pécsi 424 a második helyen maradt a Magyar Bajnokság éremtáblázatán (fennállásának 5 éve tekintetében), csupán a Sopron előzi meg a klubot. Mindez ez erőt adhat és motivációt jelenthet mindenki számára a Klubnál, hogy a folytatásban az első 4 szezonhoz hasonló PINKK-et láthassunk a pályán. Ha sikerül visszalépni erre az útra, akkor a korábbi szimpatizánsok is újra feltűnhetnek a lelátón. Mert szükség van rájuk!