Magyar Bajnokság III. Helyezett: 2013., 2016. Magyar Bajnok: 2014. Magyar Kupa III. Helyezett: 2015., 2016.
Kiemelt támogatóink
Támogatóink
Facebook
Hírek

5 éves a PINKK Pécsi 424! 4. rész

2017. 06. 28.

Az ősszel induló 2017/18-as bajnokságban kezdi meg csapatunk a 6. Női NB1 A csoportos szezonját. A következő sorozatban a PINKK Pécsi 424 első 5 szezonjának eseményeit, eredményeit a csapat krónikása összegezte.

2015-2016: A bajnokságban és kupában sem rossz a dobogó alján állni

Bármelyik labdajátékban, szinte bármelyik egyesületnél kiegyeznének a sportvezetők két harmadik hellyel. Kivéve a csúcscsapatokat, a dobogós duplázás azt jelentheti, a szakosztály mindenhol versenyben volt, a hazai sorozatokban. Ezt sikerült teljesítenie a PINKK Pécsi 424-nek, folytatva korábbi elismerésre méltó sorozatait a női kosárlabdázás honi színpadán.
Az alapszakasz vegyes képet, meg hat vereséget hozott. Ami alapvetően nem rossz, még a 4. hely sem megvetendő. De egyetlen plusz sikerrel, sokkal kedvezőbb helyzetbe lehetett volna kerülni a rájátszás előtt. Ennek ellenére, a negyeddöntők során, pályahátránnyal, három eseménydús rendezvény után, a PEAC-Pécs maradt alul, 2-1-re (a harmadik találkozón, április 5-én 58-50-re). Mert a szomszédvárak rangadója nem maradhatott el! Ezt követően a Sopron oktatta a játékot egymás után két esetben is, úgyhogy a harmadik hely tűnt reális célnak. A végén senki sem érezhette magát csalódottnak a PINKK Pécs 424-nél, mivel a Miskolc három ütközetből a végső kettőt elbukta (az utolsót otthon, április 27-én, 59-67-re). Tehát egy dobogós teljesítménynek tapsolhattak a nézők, már akik elutaztak egészen Diósgyőrig.
Az Európa-kupában nem sikerült maradandót alkotni, ezt kijelenthetjük. Igaz, ott inkább az acélosodás volt a cél, mint a kupagyőzelem. Öt vereség után jött a búcsú, a 6. kanyar, 2015. december 17-én, hazai környezetben, vagyis Komlón. A látogatók Franciaországból érkeztek, a Nantes Reze alakulata végül lógó orral távozhatott. A 64-56-os végeredmény szép zárása volt a sorozatnak.
A Magyar Kupában, már 2016-ban, pontosabban március 12-én ismét a Cegléd került a csapat útjába, ami csak némi gondot okozott (76-68). Annál nagyobb volt a baj jó 24 órával később, mert a Sopron bizony átgázolt az együttesen (88-55). Ennek ellenére sem roppantak meg a játékosok. A bronzos erőpróbán a Győr volt a szenvedő fél (79-74), hatalmas küzdelem végén, március 14-én. Megint kiderült, hogy amikor nagyon kellett, mindenkinek helyén volt a szíve, nem remegett meg a keze.
A 2014-2015-ös idényben, a PINKK Pécsi 424 együttesében, a magyar bajnokságban, az Európa-kupában, illetve a Magyar Kupában a következő játékosok kaptak szerepet: Elina Babkina, Domokos Kinga Réka, Binta Drammeh, Gémes-Sarok Nikolett, Chantalle Handy, Kovalcsik Emese, Laczi Edit, Mojzes Gina, Nagy Dorottya, Ruják Nóra, Cierra Robertson-Warren, Sánta Petra, Seri Éva, Jewell Tunstull, Jelena Vucsetics. Edzők: Laczka Miklós, Sandro Orlando.