Magyar Bajnokság III. Helyezett: 2013., 2016. Magyar Bajnok: 2014. Magyar Kupa III. Helyezett: 2015., 2016.
Kiemelt támogatóink
Támogatóink
Facebook
Hírek

5 éves a PINKK Pécsi 424! 2. rész

2017. 06. 10.

Az ősszel induló 2017/18-as bajnokságban kezdi meg csapatunk a 6. Női NB1 A csoportos szezonját. A következő sorozatban a PINKK Pécsi 424 első 5 szezonjának eseményeit, eredményeit a csapat krónikása összegezte.

2013- 2014: A bajnoki dobogó tetején állni csodás

Na, itt legyen valaki fegyelmezett! A PINKK Pécsi 424 női kosárcsapata fennállásának második szezonjában örökre bevéste nevét a sportág hazai történelemkönyvébe. Ott is a legfényesebb lapokra került a gárda, bár az említett formációkban jobbára férfiak szoktak jeleskedni. Emellett a nemzetközi porondon is akadtak részsikerek.
Az évad négy részből állt. A Közép-európai Liga néven jegyzett pontvadászat mellett ott volt az Európa-kupa, a Magyar Kupa, zárásként pedig a magyar bajnokság, azon belül meg még egy rájátszás is.
A nagy sorozat a Közép-európai Ligával indult, méghozzá 2013. szeptember 28-án, a szlovákiai Kassa ellen, bukással (53-57). Mégis remek csatákban edződött az alakulat, több magyar, szlovák, meg egy horvát klub ellenében. Tíz nyerés, ugyanannyi vesztés, döntetlen a mérleg, a nagy fordulat viszont csak később jöhetett.
A kontinentális forgószínpadon a nagyhírű francia Tarbes ellen, idegenben, 2013. november 6-án volt az első fellépés, aminek fájó vereség lett a vége (71-48). De azért a drukkereknek nem kellett túl sokáig várniuk az első diadalra sem. Ugyanis 13-án (nem is balszerencsés nap!), a belga Wallonia Basket volt a vendég Komlón. A vége 69-63, nem volt könnyű a "szülés", de édes lett a "gyermek".
A magyar bajnokságban is rendeztek még egy kört azoknak, akik nem neveztek a külföldi előzetes küzdelmekbe. Azt követően viszont kezdődött a szemfényvesztés. A negyeddöntőben a Győr, az elődöntőben a Diósgyőr esett ki, összesen négy találkozón. A döntőben meg érkezhetett a PEAC-Pécs, mert az élet nagy rendező. Az egyetemisták pályaelőnnyel rendelkeztek, ráadásul "szívességből" kiverték a Sopront.
Ezek után következhetett a finálé, öt felvonásban. Aminek csúcspontja 2014. május 2-án jött el, Pécsett, vendégként. A 2-2-t mutattak a jegyzőkönyvek, tehát lehetetlen volt továbbra elhúzni a bajnokavatást. Nem volt az évszázad mérkőzése, de varázslatos emlék marad a 42-54-es végállás, a vetélytárs csarnokában. Magyar Bajnok a PINKK Pécsi 424!
A 2013-2014-es idényben, a PINKK Pécsi 424 együttesében, a Közé-európai Ligában, a magyar bajnokságban, az Európa-kupában, illetve a Magyar Kupában a következő játékosok kaptak szerepet: Adamecz Lilla, Tijana Ajdukovics, Győri Dorottya, Erős Fruzsina, Amber Holt, Iványi Dalma, Katona Szidónia, Daphanie Kennedy, Kováts Nóra, Kucsora Réka, Lengyel Dalma, Janka Mincikova, Őri Györgyi, Lucila Pascua, Ruják Nóra, Sarok Nikolett, Aulani Sinclair, Louella Tomlinson. Edző: Roberto Hernandez.