Magyar Bajnokság III. Helyezett: 2013., 2016. Magyar Bajnok: 2014. Magyar Kupa III. Helyezett: 2015., 2016.
Kiemelt támogatóink
Támogatóink
Facebook
Hírek

Szinte teljes a megújuló PINKK Pécsi 424 2016/17-es kerete!

2016. 07. 03.

Ruják, Gémes-Sarok, Sánta 3 év!

Laczka Miklós a vezetőedző, Iványi Dalma újra munkába áll!

Nem teltek munka nélkül az elmúlt hetek a megújuló PINKK Pécsi 424-nél. A Klubunk 3 éves szerződést kötött Ruják Nórával, Sánta Petrával és a csapatkapitány Gémes-Sarok Nikolettel.
A tanulmányait az Egyesült Államokban folytató Nagy Dorottyán kívül miden magyar játékosunk marad, így a következő szezonban is csapatunkat erősíti Kovalcsik Emese, Mojzes Gina és Domokos Kinga Réka. Nagy Dorottyának ezúton is sok sikert kívánunk és vissza várjuk őt!

Tovább erősödik csapatunk magyar gerince. A PINKK Pécsi 424-ben folytatja pályafutását Szabó Dóra, Bozóki Bettina és Martonosi Zita.

Szabó Dóra 21 éves 171 cm magas 2-es poszton bevethető játékos Ceglédről érkezik ahol kiegyensúlyozottan jó teljesítményt nyújtott(33,4 perc, 9,4 pont átlagolt mérkőzésenként). Dóra elsősorban a távoli dobásai miatt veszélyes, ponterős játékos, értékes tagja lehet a rotációnknak.
Bozóki Bettina 26 éves, 190 cm magas center a PEAC csapatától érkezik.Tapasztalt, jó játékos, az előző szezonja nem sikerült a legjobban mert kevés játéklehetőséget kapott, ezért most bizonyítani akar, nagyon fontos és hasznos tagja lehet a csapatunknak.
Martonosi Zita 25 éves, 174 cm magas 1-2 posztokon szereplő játékos Angliából, az egyetemi tanulmányait befejezve, tér haza és kezdi meg első NBI A csoportos szezonját. Korábban Kecskeméten legutóbb Szegeden(a 2014/15-ös szezonban 30.7 perc, 13.2 pont, 8 lepattanó,5 szerzett labda, 3.1 gólpassz volt az átlaga) játszott. Martonosi Zita tavaly az Universiade válogatottban való szereplése során hívta fel magára a figyelmet. Erőszakos, energiával teli játékával és pozitív hozzáállásával igazán jó csapatember lehet és okozhat meglepetéseket az ellenfeleknek.

A PINKK Pécsi 424 szerződtette a 22 éves 183 cm magas 2-3 poszton bevethető amerikai Aaliyah Whiteside-ot és a szintén amerikai Talia Walton-t (23 éves, 188 cm magas, 4-3 poszt)

Aaliyah Whiteside a Georgia Tech egyetem csapatától érkezik, ahol az elmúlt szezonban a konferenciájának (ACC) a legjobb dobója lett.(19,5 pont, 7,2 lepattanó, 2,7 assist, 1,7 szerzett labda volt az átlaga) Aaliyah Whiteside csapatunk egyik meghatározó embere lehet. Erős, atletikus és ezeket a kvalitásait nagyon jól használja, agresszívan támadja a gyűrűt, betörései veszélyesek, emellett sok faultot tud kiharcolni, valamint a középtávoli dobása is erős, tipikusan az a fajta játékos, akit nehéz megállítani.
Talia Walton Washington egyetem csapatától érkezik, az előző szezonban 16,5 pont, 6,4 lepattanó és 1,6 assist átlagot ért el. Idén nyáron a Los Angeles Sparks draftolta. Talia Walton legnagyobb fegyvere a távoli dobása, de a játék kevésbé látványos elemeiben is meghatározó tud lenni, nagyon hasznos munkát végez. Az amerikai egyetemi bajnokságban csapata igazi vezéregyéniségének bizonyult, a legjobb 4 közé vezette csapatát és az elődöntőben is fantasztikus teljesítményt nyújtott (az első nyolc 3pontos kísérlete sikeres volt). Igazi győztes típus, mi is fontos szerepet szánunk neki.
Még két fiatal magyar játékos és egy külföldi center érkezése várható.

Laczka Miklós lesz a PINKK Pécsi 424 vezetőedzője.

A fiatal szakember az elmúlt szezont a csapat másodedzőjeként kezdte, de Sandro Orlando liszensz problémája miatt Február elsejétől vezetőedzői feladatokat látott el. Munkájával és hozzáállásával nagyon elégedett volt a Klub vezetősége ezért esett rá a választás.
Laczka első számú segítője Petőfi Áron lesz aki korábban a 'B' csoportos csapatunk vezetőedzőjeként dolgozott.
Iványi Dalma is csatlakozik a szakmai stábhoz! Dalma az elmúlt 1,5 évben a második gyermeke születése után elsősorban édesanyaként állt helyt, de most eljött a visszatérés ideje. Dalma segíti a fiatal edzőink munkáját is a következő szezonban, de elsősorban a játékosaink egyéni képzése lesz a feladata.
Szakembereinkkel 3 éves megállapodást kötött Klubunk.
A szakmai stáb egy erőnléti edző érkezésével lesz teljes.