Magyar Bajnokság III. Helyezett: 2013., 2016. Magyar Bajnok: 2014. Magyar Kupa III. Helyezett: 2015., 2016.
Kiemelt támogatóink
Támogatóink
Facebook
Hírek

Acélkapu
/Már egy hete csak az aranyra gondolok mindíg, meg-megállva - 3. rész/

2014. 05. 17.

A sporttörténelem során először vágott neki a miskolci csapat az első helyről a rájátszásnak, ez a tény pedig elég volt arra, hogy újra szép számú közönség gyűljön össze az elődöntő első mérkőzésére. Maroknyi szurkolónk utazott el Miskolcra, de ennél lényegesen többen voltak, akik az online közvetítést szurkolták végig. Az első félidőben bár próbáltunk lépést tartani, mégis jelentős, kilenc pontos hátrányba kerültünk. Izzott a csarnok, s nekünk ebben a közegben talpra kellett állni.
...és talpra álltunk. Mi lehet a titok, ami fordulatot okozott? Vajon a csapat és szurkolói hite és őrülete? A mindenáron győzni akarás? Lehet otthon négy fal között teljes harci díszben szurkolni egy eredményjelző előtt? Emlékszel? Te is ezt tetted. S mindez eljutott egy távoli pályára. Mert a sikert közösen akartuk. Tiszta szívből. Dalma pedig ismét csodát tesz a pályán és a triplája megpecsételi a DVTK sorsát, a PINKK pedig behúzza az első meccset (62-53).
Az őrület fokozódott, hiszen két nap múlva már hazai pályán fogadtuk a Diósgyőrt. A másik ágon eközben a Sopron egy kiütéses győzelemmel érkezett Pécsre, a papírforma pedig a címvédő sikerét vetítette előre. Komlón kiváló hangulat és telt ház várta a csapatokat. Tudtuk, hogy nincs javítási lehetőség, hiába lenne esetleg egy harmadik mérkőzés. Ezt párharcot most kell eldönteni. A közönség pedig bénítólag hatott… a csapatunkra. A vendégek - mit sem törődve a külvilággal – ontották a pontokat és egyszerűen nem hittük el, hogy már 12 pont a hátrányunk a 10. percben. Mégis szurkolunk teli-torokból. De ez még nem elég. Emeljük a hangerőt, a pályán pedig Amber Holt brillírozik. Ki tudja mennyit bírtak a falak, de a 15-0-s rohanás közben biztos, hogy tértágító hatása volt a PINKK tábornak. Félidőben már orrhosszal előrébb jártunk és mivel lendületünk a folytatásban is megmaradt, nem volt kérdéses hogy a PINKK egy határozott dobbantós lépéssel lépi át a döntőbe vezető kapu küszöbét (70-54).
A lefújás pillanatában karneváli hangulat uralkodott a komlói Sportközpontban és lélekben már a Sopron ellen készültünk. A PEAC azonban óriási csatában Pécsen egyenlített, majd bravúros győzelemmel búcsúztatta a címvédőt. Ezzel létrejött a bajnoki döntőnek az a párosítása, amire év elején senki nem gondolt és amire az elődöntők után senki sem szeretett gondolni...
Folyt. köv.