Magyar Bajnokság III. Helyezett: 2013., 2016. Magyar Bajnok: 2014. Magyar Kupa III. Helyezett: 2015., 2016.
Kiemelt támogatóink
Támogatóink
Facebook
Hírek

Négyes rajthelyen a 424-es

2014. 04. 06.

Az utolsó fordulóban a PINKK rájátszási helyezése csak egy esetleges győri siker esetén változhatott. Ehhez azonban az MTK-t mindenképp meg kellett verni. Az előzetes várakozásoknak megfelelően a pécsi csapat elsősorban arra törekedett, hogy a mérkőzésen lehetőség legyen taktikai gyakorlásra is.
Az első játékrész folyamán számos védekezési formát próbálgatott a PINKK, az egész pályás letámadástól kezdve a csapdázásig. Sajnos nagyon kevés alkalom akadt, amikor folyamatos játéknak tapsolhatott a publikum, mert rengeteg szabálytalanságot fújtak le a játékvezetők. Ahogy játékba lendült a PINKK, úgy szakadt el folyamatosan ellenfelétől, Kennedy negyedzáró szólója pedig szép csattanója volt a játékrésznek (29-14).
A második negyedet két U23-as játékossal kezdtük és talán ez is közrejátszott abban, hogy megtört a lendületünk. Ezzel együtt a vendégek nem tudtak élni a lehetőséggel és az MTK pontjaira elég volt egy-egy villanásnyi jó mozdulat a távolság tartásához. A sorozatos büntetődobások azonban nagyon széttördelték a játékot. A legszebb jelenet ezúttal egy egészpályás Iványi átadásban öltött testet. A negyed végén Dalma negyedik személyi hibája pedig Roberto Hernández gondjait növelte (45-33).
A szünetet követően újra egy erősebb ötös jött ki az öltözőből, a mérkőzés eldöntésére. Holt vezérletével állva hagytuk az MTK-t közel húsz pontra növelve a távolságot. Erre még volt válasz vendégoldalról, de a negyed végére így is jelentős 25 pontos különbség alakult ki (72-47). Ami a záró játékrészben a pályán történt, az biztosan nem fog aranylapokra kerülni. Az utolsó 6 percben hazai oldalon Iványin kívül viszont nem láttunk elszántságot és ennek köszönhetően szinte megváltás volt a szurkolók számára a végső sípszó (87-67).
A PEAC Győriek elleni sikere pontot tett a PINKK 4. helyezésére a középszakasz zárásaként. Így a szerdán kezdődő rájátszásban a legjobb négy közé jutásért a Győr ellen játszunk hazai környezetben.