Magyar Bajnokság III. Helyezett: 2013., 2016. Magyar Bajnok: 2014. Magyar Kupa III. Helyezett: 2015., 2016.
Kiemelt támogatóink
Támogatóink
Facebook
Hírek

Kis lépés a középszakaszban, PINKK siker a Magvassyban

2014. 03. 18.

A tabellára nézve tudtuk, hogy bajnoki rangadó következik, s ennek megfelelően készülődtünk a győri utazás tervezésekor. Bár már nagyon közel van a székesfehérvári kupadöntő, amelyre sokan tartalékolnak, mégis szép számú pécsi szurkoló érkezett a vizek városába.
Játékra jelentkezett Katona és Pascua, amely bíztató jel volt, azonban Sarok betegség miatti hiányzása el is vitte a pillanatnyi örömöt. A feldobás után a győriek szerezték meg a labdát, azonban a 2. percig kellett várni a mérkőzés első pontjára amelyet Holt szerzett. Az első negyedben mutatott játék képe nem ígért pontgazdag találkozót. Mindkét oldalon rengeteg volt a rontott dobás. A negyed végén Ivanovic vette hátára a győri csapatot és zsinórban szerzett 7 pontjával 14-8-ra megugrottak a hazaiak. A játékrész végét azonban megfogtuk és 14-11-es állásnál vonulhattunk pihenőre.
A folytatásban továbbra sem változott a játék képe, a pályán inkább a küzdelem dominált. A szurkolóink kitartóan bíztatták lányainkat és látszott, hogy amelyik csapat előbb megtalálja a saját ritmusát, elhúzhat ellenfelétől. Váltott pontszerzéssel teltek el az értékes percek, a különbség pedig állandósult 3-5 pont között a hazaiak javára. A 16. perc végül meghozta a várt fordulatot 21-16-os állásnál. Tomlinson büntetőjével egyenlített a PINKK 21-21-nél, majd a győri időkérést követően nem tört meg csapatunk lendülete és jó védekezéssel, szép támadásokkal folyamatosan növeltük az előnyünket. A vendégszektorban zúgott a „424”, a pályán pedig 15-0-s rohanást repesztettek a lányok. A félidőre tízpontos előnyt harcoltunk ki (21-31).
Bár nagyon jó periódust produkáltunk, tudtuk, hogy még nem nyertük meg ezt a meccset. A második félidőben azonban élhettünk a lehetőséggel, hogy nem voltunk pontkényszerben. A 25. perc elején Ruják triplájával újra beállítottuk a 10 pontos különbséget és már nem bántuk, hogy fogynak a játékpercek. Külön említést érdemel Őri Györgyi mozzanata amikor egy labdamentés érdekében kirepülve a pályáról a komplett ledfalsort feldöntötte. Szerencsére, nem lett komoly sérülés az esés következménye és a pályát elhagyva bezsebelhette Roberto Hernández dicséretét is. Ez az a hozzáállás, amit nagyon sokáig hiányoltak a szurkolók az őszi bajnoki szakaszban a csapattól. A negyedet Holt duplájával zártuk. (36-43).
A harmadik negyedben felvett utazósebességgel folytattuk a mérkőzést a záró szakaszban. Gondosan ügyelve a távolság tartására. Újabb két perc telt el és a 10 pontos előnyt magabiztosan tartottuk, s talán kicsit el is aludt a csapat (39-49). Semsei triplája indította be a hazai rakétákat, s távoli dobások sorozatával pillanatok alatt 50-51-re felzárkózott a Győr. Rögtön érkezett a pécsi időkérés rendezni a sorokat, mely után Tomlinson és Kennedy is eredményes volt. Ennek köszönhetően nem jutott át a holtponton a hazai gárda s az utolsó percre már 7 pontos előnnyel fordult a PINKK. A mérkőzés végét egy nem túl sportszerű könyökös zárta, melynek Iványi volt a szenvedő alanya. A hátralévő időben azonban már nem forgott veszélyben a pécsi lányok sikere. A végeredmény 54-59 lett, ami azt jelenti, hogy a PINKK 4. helynél rosszabb pozícióba már csak saját hibájából csúszhat.
A nyolcas kupadöntőre a főpróba tehát sikeres volt. Bízunk benne, hogy a csapat formaidőzítése jól halad és akkor talán a PINKK történelmének legsikeresebb hétvégéjének nézhetünk elébe.