Magyar Bajnokság III. Helyezett: 2013., 2016. Magyar Bajnok: 2014. Magyar Kupa III. Helyezett: 2015., 2016.
Kiemelt támogatóink
Támogatóink
Facebook
Hírek

Lépjük át a határokat!

2013. 10. 15.

Újabb mérföldkőhöz érkezett a PINKK Pécsi 424, hiszen az első külföldön megrendezésre kerülő nemzetközi mérkőzésére készül a csapat. Szerdán este 20.30 órai kezdettel, a Közép-európai Ligában még veretlen WBC Novi Zagreb ellen folytathatja jó sorozatát a pécsi együttes, a zágrábi találkozó azonban több szempontból is érdekes összecsapást ígér.
A horvát bajnok együttes az elmúlt évadban debütált az Euroligában, ahol 1 győzelemmel és 11 vereséggel zárták a sorozatot. Idén újra szerencsét próbálnak és ennek megfelelően próbálták megerősíteni a játékoskeretüket. Régi ismerősként láthatjuk viszont a pécsi nevelésű Raksányi Krisztinát, valamint a több szezont is Győrben töltő Iva Ciglart. Az egyik legnagyobb igazolásként a szerb klasszis Milica Dabovicot említhetjük, aki az eddigi 4 mérkőzésen átlagban 15 ponttal terhelte meg az ellenfelek kosarát.
Vezetőedzőnket kérdeztük, szakmai szemmel miként látja a szerdai ellenfelünket.
Roberto Hernandez: A Novi Zagreb egy nagyon jól felépített Euroliga szintű csapat. Jó a palánk alatti és a hátvédjátéka, hosszú a kispadja. Ugyanúgy, ahogy a mi csapatunkban is, sok játékosuk lehetőséget kap a mérkőzéseiken. Hazai pályán nagyon erősek, két eddigi hazai meccsükön több mint 90 pontot dobtak. Tehát nagyon jól kell védekeznünk ellenük, ha meg akarjuk tartani a nyerési esélyünket. Támadójátékuk igen veszélyes, mivel minden játékosuk ponterős a pálya szinte bármely pontján. Nagyon egyszerű játékot játszanak, és tehetséges játékosaikat igen nehéz megállítani. Legjobb játékosaik: Dabovic, Ivankovic és Ciglar. És ne feledkezzünk meg Raksányi Krisztináról, akinek különleges kötődése van Pécshez, és Lucila Pascua-ról, az egyik legjobb spanyol centerről sem. Remek támadójátékuk mellett igen kemény a védekezésük, jók labdaszerzésben és termetes játékosaik jól dominálnak a palánk alatti játékban. De minden bizonnyal vannak gyenge pontjaik is, és mi azon leszünk szerdán, hogy megtaláljuk ezeket a pontokat. Biztos vagyok benne, hogy legjobb formánkat mutatjuk majd, és komoly gondok elé állítjuk őket. Hajrá PINKK!
Nem lesz tehát könnyű feladata a PINKK-nek, de idén már sikerült győzni idegenben egy Euroligás csapat ellen... Mit kívánunk tehát szerdára?
Lépjük át a határokat!
Azoknak a szurkolóknak akik otthonról kísérik figyelemmel a mérkőzést, a mérkőzés online statisztikája elérhető lesz honlapunkról.

A szerdán útra kelőknek néhány fontos információ:

A mérkőzés helyszíne:
Sportska dvorana TRNSKO
Trnsko 25/A
HR-10000 Zagreb
GPS: É 45.774191, K 15.963296
A mérkőzésre a belépés ingyenes.