Magyar Bajnokság III. Helyezett: 2013., 2016. Magyar Bajnok: 2014. Magyar Kupa III. Helyezett: 2015., 2016.
Kiemelt támogatóink
Támogatóink
Facebook
Hírek

Szertefoszlott rózsaszín álmok

2013. 09. 28.

PINKK PÉCSI 424 - GOOD ANGELS KOSICE (szlovák) 53-57 (14-12, 16-17, 13-16, 10-12)
Komló, 600 néző. Vezette: Földházi, Farkas G., Hegedűs T.
PÉCS: Minciková 2, Ruják 2, Sinclair 5/3, Őri 5/3, Tomlinson 16. Csere: Sarok 4, Ajdukovic 12, Iványi 7/3, Kováts, Adamecz. Edző: Roberto Hernández
KOSICE: Bojovic 7/3, Kissova 3, Kupcikova 17/3, Hruscsakova 12, Janoscikova 6. Csere: Pindrochova 10/6, Zietara 2. Edző: Maros Kovácik
Kipontozódott: Kupcsiková (39. p.)
Szinte minden körülmény a pécsi lányok keze alá dolgozott a mérkőzést megelőzően, hiszen tudható volt, hogy a kassai csapat amerikai légiósai később érkeznek és emellé több játékos kisebb sérüléséről szóltak a hírek. Bár meglepő dolog volt, de a bemelegítést mindössze 7 játékos kezdte meg az Euroligára készülődő vendégektől.
A mérkőzésen az első két kosarat a vendégek szerezték, majd Sinclair hármasával eredt ellenfele után a PINKK (3-4). Az első negyedben ezután már fej-fej mellett haladtak a csapatok, de rengeteg hiba tarkította a mérkőzést. Bár védekezésben a pécsi lányokat többször sikeresen zavarta össze a Kassa, a negyed végén hazai előnyt mutatott az eredményjelző (14-12).
A folytatásban minden ott folytatódott, ahol az első negyed abbamaradt. A PINKK kezdte a játékrészt, de egy rossz passz után máris egyenlíthetett a szlovák együttes (14-14). A következő két perc labdaeladás versenyét a vendégek nyerték 3-2-re, így a PINKK élt a pillanatnyi helyzeti előnnyel és 18-14-re ellépett ellenfelétől. Ezzel együtt a jó dobóforma továbbra is hiányzott a hazaiaknál és elég volt egy-egy kihagyott támadás és újra egyenlő volt az állás (20-20), majd egy újabb védekezési hibának köszönhetően Bojovic köszönt be a triplavonalon túlról és újra a vendégek tartottak előrébb (22-23). Időt is kért Roberto Hernandez, hogy rendezze a sorokat. A vezetést sikerült is visszaszerezni a hazaiaknak, azonban a mutatott játék képében nem sikerült áttörést elérni és minimális 1 pontos pécsi előnnyel vonultak pihenőre a csapatok (30-29).
A szünetben általános vélemény volt, hogy ezt a kassai csapatot a mai estén meg lehet verni, csak egy picivel több pontosság és nagyobb figyelem kellene védekezésben, mert a legtöbb esetben nagyon tisztán dobhattak a vendégek. A védekezés puhaságát mi sem jelezte jobban, hogy mindössze 4 pécsi fault született két negyed alatt.
A nagy szünet után vendégek kapták el jobban a fonalat és pillanatok alatt elhúztak, aminek azonnali következménye volt a pécsi időkérés a 24. percben (33-38). Az időkérés után egy 8-0-s futással fordított a PINKK, melyet Pindrochova hármasa kompenzált a 29. perc végén (41-41). A negyed végén Kupcikova villant kétszer, melyre még volt válasza a pécsieknek a szünet előtt, így 43-45-ös állással érkeztünk el az utolsó negyedhez.
A záró játékrész elején a szlovák edző volt elégedetlen a játékvezetők ténykedésével és a folyamatos reklamálásra egy technikai hiba lett a jutalma. Iványi értékesítette a büntetőket (45-45), majd a bónuszlabdából vezetett támadásból eleresztett triplát vetette ki magából az a fránya gyűrű. A pályán óriási volt a küzdelem minden labdáért. A győzni akarás vágya vitte előre a pécsieket, de a nagy sietségben 48-48-nál Sinclair hibázott a triplavonal mögül és az ellentámadásból újra a kassaiak szerezték meg az előnyt 48-50. Megfagyott az eredményjelző és tapintható volt, mint már oly sokszor a kiélezett meccseken, hogy aki erről a holtpontról előbb tud elmozdulni az eldöntheti a mérkőzést. A két és fél perces kosárcsendet Pindrochova törte meg (48-52), mely után pécsi időkérés próbálta menteni a menthetőt. Próbálkoztak is a lányok bentről-kintről, de ezen az estén semmi sem akart összejönni. Két és fél perccel a vége előtt újra Pindrochova volt eredményes, ezúttal hárompontossal és eldőlni látszott a mérkőzés (48-55). Az utolsó percre még közelebb jött a PINKK (51-55), majd szlovák időkérést követően ismét eredményesek voltak a vendégek (51-57). Az ellentámadásból megint nem született pécsi kosár, s a negyed során beütött kevés fault miatt hiába szabálytalankodtak a pécsiek, a labda a vendégeknél maradhatott, akik taktikusan játszva ölték a hazaiak számára oly fontos másodperceket. A mérkőzés végére már csak szépségtapasz jutott, így a lányaink 53-57 arányban vereséget szenvedtek.
"Minden kezdet nehéz!" hangzott el a lányoktól a mérkőzés után, s bár sejtettük, hogy nehéz dolgunk lesz, a játék képét látva kicsit bosszantó az elszalasztott lehetőség. Azonban nincs idő búslakodni, hiszen a versenynaptár igen szoros és szerdán már a magyar bajnoki címvédő otthonában kell helyt állni.
Edzői nyilatkozatok:
Roberto Hernández: Nagyon nehéz harminchárom százalékos mezőnydobással nyerni, ráadásul a Kassa végig kontrollálta a játékot, mi pedig nem találtuk a ritmust. Bár csak heten voltak a vendégek, látszott rajtuk, hogy sokkal tapasztaltabbak, és nagyon okosan kosárlabdáztak.
Maros Kovácik: - Nagyon örülök ennek a győzelemnek, hiszen ambiciózus csapat ellen, forró hangulatú csarnokban értük el. Ráadásul úgy, hogy csak hét játékost tudtam bevetni. Köszönjük a hazai közönség korrekt szurkolását.

Statisztika

Mezőny dobószázalék: 17/52 33% ill. 25/60 42%
3-pontos dobószázalék: 3/14 21% ill. 4/13 31%
Büntető dobószázalék: 16/18 90% ill. 3/5 60%
Lepattanó: 31 (Ajdukovic 6) ill. 42 (Hruscakova 10)
Gólpassz: 11 (Mincikova 5) ill. 14 (Bojovic 7)
Szerzett labda: 5 ill. 3
Eladott labda: 13 ill. 13
Fault: 10 ill. 18