Magyar Bajnokság III. Helyezett, 2013. 2016. Magyar Bajnok, 2014. Magyar Kupa III. Helyezett, 2015. 2016.
Tabella
Kiemelt támogatóink


Támogatóink
Jegyek, bérletek
Facebook
Hírek

Szertefoszlott rózsaszín álmok

2013. 09. 28.

PINKK PÉCSI 424 - GOOD ANGELS KOSICE (szlovák) 53-57 (14-12, 16-17, 13-16, 10-12)
Komló, 600 néző. Vezette: Földházi, Farkas G., Hegedűs T.
PÉCS: Minciková 2, Ruják 2, Sinclair 5/3, Őri 5/3, Tomlinson 16. Csere: Sarok 4, Ajdukovic 12, Iványi 7/3, Kováts, Adamecz. Edző: Roberto Hernández
KOSICE: Bojovic 7/3, Kissova 3, Kupcikova 17/3, Hruscsakova 12, Janoscikova 6. Csere: Pindrochova 10/6, Zietara 2. Edző: Maros Kovácik
Kipontozódott: Kupcsiková (39. p.)
Szinte minden körülmény a pécsi lányok keze alá dolgozott a mérkőzést megelőzően, hiszen tudható volt, hogy a kassai csapat amerikai légiósai később érkeznek és emellé több játékos kisebb sérüléséről szóltak a hírek. Bár meglepő dolog volt, de a bemelegítést mindössze 7 játékos kezdte meg az Euroligára készülődő vendégektől.
A mérkőzésen az első két kosarat a vendégek szerezték, majd Sinclair hármasával eredt ellenfele után a PINKK (3-4). Az első negyedben ezután már fej-fej mellett haladtak a csapatok, de rengeteg hiba tarkította a mérkőzést. Bár védekezésben a pécsi lányokat többször sikeresen zavarta össze a Kassa, a negyed végén hazai előnyt mutatott az eredményjelző (14-12).
A folytatásban minden ott folytatódott, ahol az első negyed abbamaradt. A PINKK kezdte a játékrészt, de egy rossz passz után máris egyenlíthetett a szlovák együttes (14-14). A következő két perc labdaeladás versenyét a vendégek nyerték 3-2-re, így a PINKK élt a pillanatnyi helyzeti előnnyel és 18-14-re ellépett ellenfelétől. Ezzel együtt a jó dobóforma továbbra is hiányzott a hazaiaknál és elég volt egy-egy kihagyott támadás és újra egyenlő volt az állás (20-20), majd egy újabb védekezési hibának köszönhetően Bojovic köszönt be a triplavonalon túlról és újra a vendégek tartottak előrébb (22-23). Időt is kért Roberto Hernandez, hogy rendezze a sorokat. A vezetést sikerült is visszaszerezni a hazaiaknak, azonban a mutatott játék képében nem sikerült áttörést elérni és minimális 1 pontos pécsi előnnyel vonultak pihenőre a csapatok (30-29).
A szünetben általános vélemény volt, hogy ezt a kassai csapatot a mai estén meg lehet verni, csak egy picivel több pontosság és nagyobb figyelem kellene védekezésben, mert a legtöbb esetben nagyon tisztán dobhattak a vendégek. A védekezés puhaságát mi sem jelezte jobban, hogy mindössze 4 pécsi fault született két negyed alatt.
A nagy szünet után vendégek kapták el jobban a fonalat és pillanatok alatt elhúztak, aminek azonnali következménye volt a pécsi időkérés a 24. percben (33-38). Az időkérés után egy 8-0-s futással fordított a PINKK, melyet Pindrochova hármasa kompenzált a 29. perc végén (41-41). A negyed végén Kupcikova villant kétszer, melyre még volt válasza a pécsieknek a szünet előtt, így 43-45-ös állással érkeztünk el az utolsó negyedhez.
A záró játékrész elején a szlovák edző volt elégedetlen a játékvezetők ténykedésével és a folyamatos reklamálásra egy technikai hiba lett a jutalma. Iványi értékesítette a büntetőket (45-45), majd a bónuszlabdából vezetett támadásból eleresztett triplát vetette ki magából az a fránya gyűrű. A pályán óriási volt a küzdelem minden labdáért. A győzni akarás vágya vitte előre a pécsieket, de a nagy sietségben 48-48-nál Sinclair hibázott a triplavonal mögül és az ellentámadásból újra a kassaiak szerezték meg az előnyt 48-50. Megfagyott az eredményjelző és tapintható volt, mint már oly sokszor a kiélezett meccseken, hogy aki erről a holtpontról előbb tud elmozdulni az eldöntheti a mérkőzést. A két és fél perces kosárcsendet Pindrochova törte meg (48-52), mely után pécsi időkérés próbálta menteni a menthetőt. Próbálkoztak is a lányok bentről-kintről, de ezen az estén semmi sem akart összejönni. Két és fél perccel a vége előtt újra Pindrochova volt eredményes, ezúttal hárompontossal és eldőlni látszott a mérkőzés (48-55). Az utolsó percre még közelebb jött a PINKK (51-55), majd szlovák időkérést követően ismét eredményesek voltak a vendégek (51-57). Az ellentámadásból megint nem született pécsi kosár, s a negyed során beütött kevés fault miatt hiába szabálytalankodtak a pécsiek, a labda a vendégeknél maradhatott, akik taktikusan játszva ölték a hazaiak számára oly fontos másodperceket. A mérkőzés végére már csak szépségtapasz jutott, így a lányaink 53-57 arányban vereséget szenvedtek.
"Minden kezdet nehéz!" hangzott el a lányoktól a mérkőzés után, s bár sejtettük, hogy nehéz dolgunk lesz, a játék képét látva kicsit bosszantó az elszalasztott lehetőség. Azonban nincs idő búslakodni, hiszen a versenynaptár igen szoros és szerdán már a magyar bajnoki címvédő otthonában kell helyt állni.
Edzői nyilatkozatok:
Roberto Hernández: Nagyon nehéz harminchárom százalékos mezőnydobással nyerni, ráadásul a Kassa végig kontrollálta a játékot, mi pedig nem találtuk a ritmust. Bár csak heten voltak a vendégek, látszott rajtuk, hogy sokkal tapasztaltabbak, és nagyon okosan kosárlabdáztak.
Maros Kovácik: - Nagyon örülök ennek a győzelemnek, hiszen ambiciózus csapat ellen, forró hangulatú csarnokban értük el. Ráadásul úgy, hogy csak hét játékost tudtam bevetni. Köszönjük a hazai közönség korrekt szurkolását.

Statisztika

Mezőny dobószázalék: 17/52 33% ill. 25/60 42%
3-pontos dobószázalék: 3/14 21% ill. 4/13 31%
Büntető dobószázalék: 16/18 90% ill. 3/5 60%
Lepattanó: 31 (Ajdukovic 6) ill. 42 (Hruscakova 10)
Gólpassz: 11 (Mincikova 5) ill. 14 (Bojovic 7)
Szerzett labda: 5 ill. 3
Eladott labda: 13 ill. 13
Fault: 10 ill. 18