Magyar Bajnokság III. Helyezett: 2013., 2016. Magyar Bajnok: 2014. Magyar Kupa III. Helyezett: 2015., 2016.
Tabella
Kiemelt támogatóink

Támogatóink
Jegyek, bérletek
Facebook
Hírek

Louella Tomlinson, blokk királynő a Pinkk Pécsi 424 csapatába szerződött, Laczi Edit szünetelteti a profi pályafutását

2013. 08. 14.

A 193 cm magas, 25 éves ausztrál center érkezik Nápolyból Pécsre, ahol az előző szezonban, az olasz A2 ligában 14,7 pontot, 12,9 lepattanót és 3,4 blokkot átlagolt. 2011/12-es szezonban az ausztrál bajnokságot nyert, a Dandenong Rangers csapatával. Korábban az amerikai egyetemi bajnokságban (NCAA Division 1 St Mary’s csapat) minden idők blokk rekordját tartotta. 667 blokkot adott ellenfeleinek az ottani játékévei alatt. Egy szezon alatt elért blokkok rekordját többször megdöntötte. Összesített átlaga: 16,9 pont 11,1 lepattanó és 6,3 blokk. (A blokk rekordját a zsákoló fenomén Brittney Griner döntötte meg.) Csapataiban többször megválasztották az év védekező játékosának. Laczi Edit sokáig gondolkodott jövőjén, most úgy döntött, hogy ebben a szezonban pihen és a magánéletére szeretne koncentrálni. A csapatban nagy űrt hagyott ezzel maga után, mindenképpen visszavárjuk, amint újra erős motiváltság hajtja a kosárlabda felé. A Pinkk edzője, Roberto Hernández már megérkezett és a felkészülés kezdését tervezi. Ebben a szezonban megerősített szakmai stáb segíti a munkáját.
Telek István erőnléti edző 24 éve foglalkozik atléták felkészítésével, 3 évig volt a női hétpróba válogatott egyik edzője. Jelenleg a PMFC Akadémia koordinációs-kondicionális vezetője és PTE oktató.
Dr Papp Zsolt csapatorvos
Csipak Krisztina masszőr
A Pinkk Pécsi 424 kerete a 2013-14-es szezonra ezzel majdnem teljessé vált, még egy játékos érkezése várható.
Iványi Dalma, Sarok Nikolett, Ruják Nóra, Ágnerné Kováts Nóra, Lengyel Dalma, Erős Fruzsina, Adamecz Lilla (BSE), Katona Szidónia (Vasas Csata), Őri Györgyi (Győr), Győri Dóra (USA), Tijana Ajdukovic (Parma) Janka Mincikova (MBK Ruzomberok), Louella Tomlinson ( Saces Dike Napoli)
A PINKK augusztus 15-tól kezdi az edzéseket, majd edzőmeccsel nehezített edzőtábor lesz szeptember 2 és 9 között Balatonbogláron, a Mocsai Lajos vezette Nemzeti Kézilabda Akadémia létesítményeiben. A csapat két felkészülési tornán vesz rész; a Sió kupán, Szekszárdon (szeptember 13-15) és a Szpartak Moszkva, UNIQA Euroleasing Sopron, HAT-AGRO UNI Győr csapatok társaságában a győri nemzetközi tornán (szeptember 20-21).